جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

دیده بان تجارت، قلب تجارت شما 09178295849

نرخ ارز
افزایش تقاضا در بازار جهانی نفت

فهرست مطالب

افزایش تقاضا در بازار جهانی نفت باعث کاهش قیمت نفت شد!

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱۰ سنت معادل ۰.۱۲ درصد کاهش به ۸۱ دلار و ۵۳ سنت رسید. طی روزهای اخیر تقاضای بالا نفت به دلیل ورود به فصل تعطیلات تابستانی و شروع سفرها در کنار خرید نفت توسط آمریکا برای پر کردن ذخایر استراتژیک بالا رفته و این موضوع در کمال تعجب کاهش قیمت نفت را به دنبال داشته است. افزایش قیمت دلار موجب شده تا بالارفتن قیمت نفت چندان محسوس نباشد.

طبق گزارش‌های رویترز، نرخ یک بشکه نفت برنت دریای شمال نیز به مبلغ 81 دلار و 53 سنت رسیده است که در مقایسه با قیمت قبل 10 سنت تفاوت دارد. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۵ سنت معادل ۰.۰۶ درصد کاهش به ۷۷ دلار و ۶۹ سنت رسید.

آمارها نشان می‌دهند که قیمت نفت در روز دوشنبه ۳ درصد افزایش را تجربه کرد و به بالاترین قیمت در بازۀ زمانی یک هفته گذشته رسید. تحلیل‌گران بازارهای نفتی دلیل این نوسان را افزایش تقاضا برای سوخت در تابستان می‌دانند. در کنار این موضوع احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا، افزایش قیمت دلار را به دنبال داشته است که موجب شده تا اثرات بالارفتن قیمت نفت کم شود.

دلایل کاهش قیمت نفت با وجود افزایش تقاضا

قیمت نفت جهانی

وزیر انرژی آمریکا ضمن دیدار با خبرنگاران در هفته گذشته اعلام کرد که پر کردن ذخایر استراتژیک نفتی در سریع‌ترین زمان ممکن در دستور کار قرار دارد و به همین منظور نفت در حدود بشکه‌ای ۷۹ دلار خریداری می‌شود.

هم‌ز‌مان با این اظهارات، تحلیلگران بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کنند که قیمت نفت خام برنت در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به رقم ۸۶ دلار برای هر بشکه برسد و این مسئله به علت افزایش تقاضا برای سوخت در تابستان خواهد بود که بازار را با کمبود روزانه ۱.۳ بشکه نفت روبه‌رو می‌کند.

سرمایه‌گذاران بازار انرژی پس از انتشار این اخبار در حال حاضر چشم‌انتظار رسیدن اطلاعات مربوط به شاخص قیمت مصرف‌کننده در آمریکا هستند که پس از پایان اجلاس دو روزه فدرال رزرو آمریکا منتشر می‌شود. این گزارش زمان شروع کاهش نرخ بهره را مشخص می‌کند که نوسانات بازار را به دنبال دارد. مؤسسه نفت آمریکا در کنار اداره اطلاعات انرژی این کشور در جایگاه معتبرترین منابع آماری مربوط به وزارت انرژی آمریکا نیز به‌زودی اطلاعاتی در خصوص وضعیت ذخایر نفت آمریکا ارائه خواهند کرد.

اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی نیز در روز چهارشنبه گزارش ماهیانه تولید نفت در مقیاس جهانی را منتشر خواهند کرد. تحلیل این گزارش‌ها مشخص می‌کند که در آیندۀ نزدیک باید انتظار افزایش یا کاهش قیمت نفت را داشته باشیم.

تغییرات سیاسی داخلی؛ زمینه‌ساز کاهش قیمت نفت

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال گذشته برگزار شد و به دنبال آن همه انتظار تحولات اساسی در قوۀ مقننه با رونمایی از مجلس جدید را داشتند که در پی سانحه بالگرد رئیس‌جمهور، یک انتخابات زودهنگام نیز در دستور کار قرار گرفت. این در حالی است که شرایط بین‌المللی هم روزبه‌روز پیچیده‌تر می‌شود. این تحولات در حالی رخ می‌دهد که وزیر امور خارجه ایران نیز فوت کرده است.

قیمت نفت جهانی

در شرق جهان شاهد تقابل آمریکا و چین هستیم و از سمت دیگر غرب و اروپا با جنگ اوکراین روبه‌رو هستند؛ از سوی دیگر تنش‌های خاورمیانه در غزه و یمن رو به افزایش است. تمامی این مسائل، ایران را به شکل مستقیم یا غیر مستقیم به یک بازیگر کلیدی در عرصۀ جهانی تبدیل کرده است که تمامی ابعاد سیاسی، اجتماعی و به‌خصوص بازرگانی و اقتصاد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نقش تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی

با تحلیل وضعیت سیاسی جهان می‌توان به این نتیجه رسید که آمریکا به دنبال کاهش تنش در جبهه اوکراین است تا بتواند مسائل مربوط به حوزۀ انرژی و همچنین مسائل تجاری با چین را حل و فصل کند.

البته باید در نظر داشته که علی‌رغم ادعاهایی که در مورد سیاست خارجی آمریکا مبنی بر کاهش تنش در اوکراین وجود دارد، اجازه اخیر این کشور برای استفاده از تجهیزات آمریکایی برای حمله به مرزهای روسیه می‌تواند نتایج را تغییر دهد.

محدودیت‌های تحریمی روسیه و هزینه‌های جنگ باعث شده تا این کشور به دنبال توقف جنگ باشد؛ از طرف دیگر همین درگیری‌های نظامی حضور چین در بازار جهانی را پررنگ‌تر کرده است. تضاد منافع بین چین و روسیه در این زمینه باعث شده تا نفع چین در ادامۀ جنگ اوکراین باشد.

مسائل خاورمیانه و کاهش قیمت نفت

قیمت نفت جهانی

هم‌زمان با بحران اوکراین در اروپا در منطقۀ خاورمیانه نیز شاهد جنگ غزه و یمن هستیم که توقف این جنگ‌ها یکی دیگر از خواسته‌های آمریکاست. امن بودن مسیرهای دریایی مهم مثل تنگۀ هرمز، خلیج عدن، دریای سرخ و کانال سوئز تأثیر بسیار زیادی بر تجارت بین‌الملل و بازرگانی دارد.

آمریکا و چین به‌عنوان دو رقیب اقتصادی در عرصۀ جهانی هر دو خواهان مسیرهای امن برای تجارت و تعامل با دنیا هستند؛ ولی هیچ‌کدام از این دو غول اقتصادی قصد ندارد تا کنترل گلوگاه‌های اقتصادی را در اختیار رقیب بگذارد. در کنار این موارد باید مسئلۀ تأمین مواد اولیه را نیز در نظر داشته باشیم. کشور ایران به‌عنوان یکی از منابع اصلی محصولات نفتی در غیاب روسیه در درازمدت می‌تواند کاهش قیمت نفت را متوقف کند.

در بازار جهانی رقبای دیگری هم وجود دارند که به طور غیر مستقیم معادلات را به‌هم می‌ریزند. به‌عنوان مثال کشورهای حاشیه خلیج فارس به‌عنوان واسط‌هایی در تجارت با ایران و واردات کالا نقش دارند. اثرگذاری قیمت درهم بر نرخ کالاهای وارداتی این موضوع را به‌سادگی نشان می‌دهد.

افزایش تبادل مالی با کشورهایی مثل امارات بدون توجه به ظرفیت‌های صادرات کالا از ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس، بهبود اقتصاد کشورهای عربی را دارد و وابستگی ایران به کشورهای ثالث را افزایش می‌دهد؛ مسئله‌ای که کاهش قیمت نفت را به دنبال دارد.

نتیجه‌گیری

در بررسی و تحلیل بازارهای انرژی و به ویژه نفت شاخص‌های کلیدی متعددی وجود دارند که یکی از مهم‌ترین آنها قیمت دلار است. علی‌رغم پیش‌بینی تحلیل‌گران این حوزه مبنی بر افزایش قیمت، با تغییرات سیاسی در سطح بین‌المللی قیمت نفت وارد یک شیب نزولی شده است. این در حالی است که سیاست‌های داخلی کشور نیز در پی سانحه بالگرد و شروع غیر منتظره انتخابات ریاست‌جمهوری دچار تغییراتی خواهد شد.

شرکت بازرگانی بین‌المللی دیده‌بان تجارت در تلاش است تا با پوشش آخرین اخبار مربوط به تجارت بین‌الملل اطلاعات کامل و به‌روزی در مورد تحولات بازرگانی در سطح جهانی در اختیار تجار و بازرگانان قرار بدهد تا فعالان این حوزه بتوانند تصمیم‌گیری دقیق‌تری داشته باشند. برای اطلاع از اخبار ما را در اینستاگرام دنبال کنید!

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم درخواست مشاوره